Bijenwasdoeken diy tutorial

In mijn keuken is het plastic bijna allemaal verbannen. Er voor in de plaats gebruik ik bijenwasdoeken. Stukken kaas, restjes groente, boterhammen, ze blijven vers en drogen niet uit met een beeswrap eromheen. Mijn eerste set kocht ik in de winkel.

Je maakt ze net zo makkelijk zelf. Het enige dat je nodig hebt voor deze methode is een stuk katoenen stof, een (kartel)schaar, bijenwas, jojobaolie, wat bakpapier, een kwastje en een strijkijzer.

Smelt in een lege glazen pot au bain marie een handvol bijenwas, druppel er een eetlepel jojobaolie door. Leg je stof op bakpapier, kwast de gesmolten bijenwas over je doek en dek af met een tweede stuk bakpapier. Strijk je project.

Draai je stuk stof om, kwast een beetje bij, dek nog een keer af en strijk er nog een keer overheen. Laat je doek drogen.

Je kunt ze nu gebruiken. Zijn ze een beetje vies geworden, dan spoel je ze met wat koud water af. Na ongeveer een half jaar moet je ze opnieuw waxen.

Zo, stapeltje kerstcadeautjes klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s