Midzomer | recept Zonnetaarten

Zonnetaarten

1x ui-tomatentaart

1x peer-brietaart

Benodigdheden

Bodem

croissantdeeg of bladerdeeg

Vulling taart 1

1 ui

3 tomaten

3 eetlepels creme fraiche

Theelepel tijm

Snufje zout en peper

3 eieren, gesplitst

Vulling taart 2

3 peren

Stukje brie

250 ml slagroom

Theelepel tijm

Wat honing

Snufje zout en peper

3 eieren, gesplitst

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Zet de vorm met bodem tien minuten in de oven om even te bakken.

Snij de tomaten in grote ronde plakken, snij de ui in ringen, dit worden je zonnen.

Haal de bodem uit de oven en leg eerst de tomaten op de bodem en daarbovenop de uiringen.

Klop met een mixer de eiwitten in de ene kom met een snufje zout tot stijve pieken.

In een andere kom meng je de overige ingrediƫnten. Daarna schep je de eiwitten door het mengsel en giet je het over je taart. Zet je taart 30-35 minuten in de oven.

Met de andere taart doe je precies hetzelfde. Alleen snijdt je de peren in lange rechte stukken die je als stralen in de vorm legt. De stukken brie gaan eroverheen. Bij het uit de oven halen van deze taart laat je wat honing versmelten over de taart.

Laat ze koelen en neem ze mee naar je picknick.

Fijne Midzomer gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s